• pH minus granulat za bazene

Opis:

sredstvo za smanjenje pH vrednosti vode u bazenima za kupanje. pH-MINUS granulat je kiselo lako rastvorljivo sredstvo bez sadržaja sone kiseline.

Sastav:

Natrijum-hidrogen sulfat NaHSO4 100%, ne sadrži slobodnu sumpornu kiselinu

Pakovanje:

1,5kg

Primena:

Posle punjenja vode u bazenu mora se proveriti njena pH vrednost, da li je voda kisela, neutralna ili bazna. U početku je pH vrednost potrebno proveravati dnevno, a kasnije nedeljno. Idealna vrednost je pH 7,2 do 7,6. Ako je niža od 7 voda je kisela što prouzrokuje koroziju metalnih delova na instalacijama i filteru. Kad je pH iznad 7,6 dolazi do izdvajanja mineralnih sastojaka (bele naslage na bazenu), počinje svrbeti koža i peče oči. Kod povišene vrednosti pH slabije deluju dezinfekciona sredstva što dovodi do problema higijenske ispravnosti vode. pH vrednost vode snižavamo sa pH minus granulatom kao regulatorom da pH bude 7,2 – 7,6.

Uputstvo za upotrebu:

Za sniženje pH vrednosti vode za 0,1 treba rastvoriti 100g pH-MINUS granulata na 10m3 tvrde vode. Kod bazena do 70m3 se dodaje direktno, a u većim bazenima preko dozirnih pumpi. pH – MINUS granulat se rastvara u plastičnoj kanti i sipa po obodu manjih bazena, a preko dozirnih pumpi se dodaje kao 5% rastvor dok pH vode ne bude 7,2 – 7,6. Zavisno od tvrdoće vode, količine pH – MINUS granulata koje se dodaju prikazaćemo u tabeli. Za smanjenje 0,1 pH vrednosti je potrebno dodavati granulata po 1m3.